Orthodontie in Diksmuide maakt uw gebit mooi

Orthodontie in Diksmuide kan de stand van tanden beïnvloeden. Zo kunnen verschillende gebitsproblemen voorkomen en verholpen worden. Een goede diagnose, correcte behandeling, en goede opvolging zijn hierbij noodzakelijk.

Orthodontie Diksmuide helpt bij tandproblemen

De oorzaak van tandproblemen kan heel divers zijn. Orthodontische problemen worden veroorzaakt door een verkeerde beet die van genetische oorsprong kan zijn maar ook verworven kan zijn bijvoorbeeld door een ongeval. Orthodontie in Diksmuide wordt meestal toegepast in geval van plaats tekort of net teveel plaats tussen de tanden, een te grote of te diepe overbeet, een open beet waarbij de snijtanden elkaar niet raken, een kruisbeet, een dwangbeet, en een onderbeet.

Orthodontie in Diksmuide zorgt voor professionele aanpak

In de orthodontie in Diksmuide worden eerst afwijkingen aan kaak en gebit onderzocht. Er kunnen röntgenfoto’s gemaakt worden, alsook kleurenfoto’s. Er kunnen gebitsafdrukken genomen en gipsmodellen gemaakt worden. Er wordt bekeken welke behandelingen best zouden zijn en er wordt een behandelingsplan opgesteld.

Bij een orthodontische behandeling wordt eerst de behandeling bepaald in samenspraak tussen de ervaren tandarts en de patiënt. Eens de behandeling gestart is, dient de voortgang goed bewaakt en opgevolgd te worden. Met de behandeling worden tanden en kaken vervolgens verplaatst naar hun juiste stand aan de hand van apparatuur op maat en met verschillende behandelingsfases.

Orthodontie Diksmuide biedt verschillende behandelingen

Bij ruimtegebrek voor de snijtanden kunnen enkele kiezen getrokken worden. Ruimtes kunnen ook kleiner gemaakt worden en een overbeet kan weggewerkt worden door de onderkaak naar voor te brengen. Als oplossing kan gekozen worden voor een behandeling met een beugel. De tandarts met een passie voor orthodontie voert verschillende behandelingen uit. Soms wordt ook de hulp ingeroepen van een kaakchirurg voor een complete orthodontische en kaakchirurgische behandeling.

Orthodontie in Diksmuide geeft u keuze aan praktijk

De praktijken voor orthodontie kunnen erg verschillen. Sommige gespecialiseerde tandartsen hebben een eigen praktijk, andere werken samen in teamverband in een gezamenlijke praktijk. Sommige praktijken zijn eerder klein, terwijl andere eerder in teamverband bestaan. In de orthodontie kan een team bestaan uit één of meerdere tandartsen, één of meerdere assistenten, één of meerdere secretaressen. De gespecialiseerde tandarts behandelt de patiënt en is verantwoordelijk voor de behandeling. De assistent zorgt voor de instrumenten en kan soms ook helpen bij de behandeling. De secretaresse zorgt voor de afspraken en het geven van informatie. Ontdek de praktijk van Luc Deknudt, professionele orthodontie in Diksmuide.

Wie op zoek is naar Orthodontie in Diksmuide is bij Luc Deknudt aan het juiste adres. Je kan er terecht voor een beugel voor volwassenen, maar ook voor orthodontie bij kinderen, een slotjesbeugel en facings. Neem snel contact met ons op voor al uw vragen.