Een beugel voor volwassenen is populair

Een beugel voor volwassenen voor een mooi en gezond gebit

Er wordt steeds meer belang gehecht aan een mooi gebit. Rechte tanden en een verzorgd gebit horen bij een verzorgd voorkomen. Naast het esthetische, kan het dragen van een beugel ook lichamelijke klachten wegnemen. Scheefstand van tanden kan verschillende negatieve gevolgen hebben. Ze kunnen het poetsen van tanden bemoeilijken wat kan leiden tot tandbederf en tandvleesontsteking. Wanneer de tanden van de onder- en bovenkaak niet mooi aansluiten op elkaar, kunnen kaakgewrichtsproblemen ontstaan en kan het bot overbelast worden en breken. Daar kunnen dan weer ontstekingen ontstaan waar bacteriën kunnen binnendringen. Daarnaast kan scheefstand zorgen voor hoofdpijn, nekpijn en soms zelfs leiden tot tandverlies. Bij volwassenen kunnen hun tanden over elkaar gaan schuiven of kan botverlies optreden. Aan de hand van orthodontie kunnen de meeste tandheelkundige problemen gecorrigeerd worden. Een beugel kan dus veel oplossingen bieden, waardoor de populariteit van een beugel voor volwassenen en kinderen toeneemt.

Wie op zoek is naar Orthodontie in Diksmuide is bij Luc Deknudt aan het juiste adres. Je kan er terecht voor een beugel voor volwassenen, maar ook voor orthodontie bij kinderen, een slotjesbeugel en facings. Contacteer ons op het nummer 0495 87 37 37 of via het contactformulier op de website. 

Een beugel voor volwassenen kan op elke leeftijd

Orthodontische behandelingen zijn zowel bij kinderen als volwassenen mogelijk. Er staat geen leeftijd op het dragen van een beugel, en het is altijd mogelijk om scheve tanden te verschuiven. Het is wel belangrijk dat het bot, het tandvlees, en de tanden in goede staat verkeren. Een beugel voor volwassenen kent een stijgende populariteit, ook bij beroemdheden. Het percentage beugeldragers dat ouder dan 18 is, kent een blijvende groei. Zowel het aantal twintigers, dertigers, veertigers als vijftigers neemt steeds verder toe. Ook boven de 60 kunnen tanden nog steeds orthodontisch behandeld worden. Wegens de toenemende orthodontische behandelingen is het aantal 50-plussers met een kunstgebit sterk gedaald. Een beugel voor volwassenen kan op elke leeftijd.                                                                                                 

Een vaste beugel voor volwassenen

Er bestaan verschillende soorten beugels, ook voor volwassenen. Vaak wordt gekozen voor een vaste beugel voor volwassen. Zo kunnen tanden in alle richtingen bewogen worden voor een optimaal resultaat. Met een slotjesbeugel worden slotjes op de tanden gelijmd. Aan de hand van een constante druk van de draad worden de tanden beetje bij beetje verplaatst. Dankzij blijvende technische verbeteringen heeft het dragen van een slotjesbeugel nog weinig nadelen. De blokjes worden steeds kleiner, de keramische en plastieken slotjes vallen steeds minder op. Voor een blijvend resultaat is het ook van belang de retentiebeugel te dragen nadien.

Een beugel voor volwassenen kiezen

Volwassenen kiezen graag voor een zo neutraal mogelijke variant. Zo kan er gekozen worden voor witte of doorzichtige slotjes in plaats van metaalkleurige. Aan de hand van slotjes met een clipsluiting kunnen elastiekjes achterwege gelaten worden.

Er kan ook gekozen worden voor een linguale beugel voor volwassenen, waarbij de slotjes aan de binnenkant van het gebit worden geplaatst. Deze kwam op als beugel voor volwassenen maar heeft ook wel enkele nadelen. Zo is de techniek gecompliceerder, vraagt ze meer tijd voor hetzelfde resultaat met een gewone slotjesbeugel, is het duurder en pijnlijker.

Een andere techniek die hier zoveel mogelijk aan beantwoordt, is het gebruik van doorzichtige kunststofbeugels. Er worden aan de hand van een scan verschillende doorzichtige hoesjes gemaakt die precies over de tanden passen om ze in stappen op de gewenste plaats te duwen. De hoesjes worden enkel gebruikt voor beperkte afwijkingen omdat ze niet voldoende kracht kunnen uitoefenen bij ernstige problemen. De grootste voordelen van de hoesjes zijn dat ze zo goed als onzichtbaar zijn en ze uitneembaar zijn voor het eten en tandenpoetsen. Toch is de techniek niet altijd geliefd bij tandartsen aangezien bijsturen tijdens het proces niet mogelijk is, de behandeling lang duurt en het resultaat vaak onvoldoende is.

Populair bij volwassenen zijn ook facings. Hierbij worden schildjes van porselein over de tanden gekleefd. Met deze techniek kunnen enkel kleine correcties aangebracht worden. Er wordt steeds meer aandacht besteed aan het esthetische van een beugel, en bij een beugel voor volwassenen is de aandacht voor dat esthetische nog groter. Welke beugel voor volwassenen gekozen wordt, is uiteindelijk de keuze van de patiënt. Maar een buitenboord beugel wordt bijvoorbeeld nooit toegepast bij volwassenen. Deze wordt namelijk gebruikt om de groei van de kaak te beïnvloeden, en dat is niet meer mogelijk bij volwassenen.