Een blokjesbeugel voor rechte tanden!

Wie droomt er nu niet van mooie rechte tanden? Vandaag de dag is een beugel dan ook niet meer weg te denken uit ons leven. Je bent nooit te oud om een blokjesbeugel of slotbeugel te dragen voor het bekomen van rechte tanden. Zolang het onderhoud en conditie van het gebit maar goed is. We zien een duidelijke evolutie. Meer dan een kwart van de mensen die zich in België aanmelden bij de tandarts gespecialiseerd in orthodontie is ouder dan 18 jaar. Als tanden naar voren of scheef staan, kan een beugel ervoor zorgen dat de tanden weer recht komen te staan. Ook wanneer er te weinig ruimte is in het gebit kan een beugelbehandeling de oplossing zijn voor rechte tanden.

Orthodontie voor rechte tanden

Orthodontie vervult een belangrijke rol in het tandartsteam. Deze tandarts corrigeert de stand van je tanden en kaken ten opzichte van elkaar. Orthodontische afwijkingen kunnen we opdelen in twee categorieën: afwijkingen die te maken hebben met een onregelmatige stand van het gebit en afwijkingen die het gevolg zijn van een verkeerde groei van de kaken. Veel mensen hebben te maken met een combinatie van beide. Orthodontie heeftjdjd zowel een functioneel als esthetisch aspect. Door de tanden recht te plaatsen, kan de patiënt een betere mondhygiëne hanteren. Op deze manier kunnen tandbederf en tandvleesproblemen vermeden worden. Het spraak- en kauw comfort wordt ook bevorderd. Een behandelingsduur hangt af van de te corrigeren afwijkingen en de gekozen beugel. Dankzij orthodontie kan met behulp van de eigen tanden een mooie glimlach met rechte tanden gecreëerd worden. Deze zal zeker een positieve invloed hebben op het zelfvertrouwen in de dagdagelijkse communicatie!

Graag meer informatie over hoe je rechte tanden kan bekomen?

Wil je graag rechte tanden en wil je geïnformeerd worden over de mogelijkheden? Aarzel dan niet om contact op te nemen met orthodontie Diksmuide op het nummer 0495 87 37 37. Wij helpen je graag verder.