Hoeveel kost een beugel?

Een bezoekje aan orthodontie gaat gepaard met een heleboel vragen zoals hoeveel kost een beugel? De beugelprijs hangt af van een groot aantal factoren, onder andere de gebruikte apparatuur, de behandelingsduur en de moeilijkheidsgraad van de behandeling. Bij Orthodontie Diksmuide kan je terecht om een vaste beugel of om een uitneembare beugel te laten plaatsen. De gemiddelde kostprijs van de beugel is 2500 euro. Dit is de beugel prijs met een terugbetaling van de mutualiteit. Deze behandeling duurt zo’n 2 tot 2,5 jaar. Om beroep te doen op een terugbetaling van je beugel dien je voor het 15e levensjaar een formulier “Aanvraag voor terugbetaling van een Orthodontische Behandeling” in te dienen bij de mutualiteit. Volwassenen kunnen van de mutualiteit geen terugbetaling van de beugel verwachten. Zij kunnen zich wel bijkomend verzekeren via polissen zoals Dentalia Plus, Dentimut…

Vaste beugel of uitneembare beugel?

Na een uitgebreide analyse door Orthodontie Luc Deknudt, wordt er een behandelingplan opgesteld. Meestal kiezen we voor een vaste beugel met blokjes. In sommige gevallen starten we met een uitneembare beugel. Voor een succesvolle behandeling met een beugel is niet alleen de inspanning van de praktijk belangrijk, maar ook jouw medewerking is heel belangrijk! Ben jij benieuwd naar een beugel prijs? Lees dan zeker verder.

De beugel prijs is te hoog om geen zorg te dragen

Een beugel prijs is te hoog om er niet naar om te zien. Een zeer goede mondhygiëne is bijvoorbeeld zeer belangrijk. Je dient je tanden te poetsen met fluoridetandpasta. Ook is het belangrijk om zoet en hard voedsel zoals snoep, stokbrood, ribbetjes en frisdrank te vermijden. Kortom, ga zorgvuldig om met je beugel zodat hij niet beschadigd raakt.

Hoeveel kost een beugel? Hierover meer info:

Wil je jezelf graag informeren over de beugel prijs en de terugbetaling van een beugel? Dan kan je ons steeds contacteren. Wij helpen je zeer graag verder. Niet alleen voor de vraag hoeveel kost een beugel, maar ook voor andere vragen staan wij voor je klaar!