Facings voor een perfect gebit

Facings voor esthetisch mooie tanden

Het plaatsen van facings is een vorm van cosmetische tandheelkunde. Er zijn diverse redenen om te kiezen voor facings aangezien er heel uiteenlopende ongemakken kunnen mee verholpen worden. Met facings kunnen scheefstaande tanden gecorrigeerd worden, zodat ze rechter lijken te staan. Een tand die te ver naar achteren staat, wordt bijvoorbeeld dikker gemaakt, zodat het lijkt alsof de tanden op één lijn staan.

Ook bij afgebroken tanden kunnen facings een oplossing bieden en kunnen deze afgebroken hoekjes snel gerepareerd worden. Facings kunnen ook een oplossing bieden bij teruggetrokken tandvlees en spreidstand van tanden die naar voor gaan wijzen. Met facings kunnen tanden langer, breder en witter gaan lijken. Kortom, met facings geef je je gebit een snelle en efficiënte opfrisbeurt.

Wil je ook graag facings, dan kan je bij Orthodontie Diksmuide terecht voor porseleinen facings. Luc Deknudt heeft daarnaast ook ervaring met het plaatsen van een slotjesbeugel en andere beugels voor volwassenen. Maar uiteraard ook voor orthodontie bij kinderen ben je er aan het juiste adres. 

Facings voor witte tanden

Witte tanden zorgen voor een stralende glimlach. Witte tanden zijn dan ook heel gewild. Er bestaan verschillende methodes om tanden bleker te maken. Tanden kunnen bleker gemaakt worden door middel van een bleekmethode vanaf het binnenste van de tand of van buitenaf op de tand door gebruik te maken van bleekingsgels. Maar ook door het plaatsen van facings kan tanden snel en duurzaam wit gemaakt worden.

Facings voor dichten van een diasteem

Een diasteem tussen de tanden wordt in de volksmond ook een spleetje de tanden genoemd en kan verschillende oorzaken hebben. Het kan gaan om een genetische bepaling, maar ook door knarsetanden tijdens de slaap. Door het knarsetanden worden tanden onder druk gezet en uit elkaar geduwd. Daarnaast is ook het naar buiten drukken van de tong tijdens het eten een mogelijke oorzaak. Hierdoor wordt te veel druk gelegd op de voortanden waardoor de tanden opnieuw uit elkaar kunnen geduwd worden.

Een spleetje tussen de tanden kan op verschillende manieren weggewerkt worden. Dat kan aan de hand van een behandeling met een orthodontische beugel. Zo worden de tanden langzaam maar zeker op de juiste plaats geduwt. Een andere oplossing is het plaatsen van facings. Deze kleine schildjes worden op de tanden geplakt en kunnen kleine imperfecties wegwerken.

Wanneer een spleetje tussen de tanden met facings verholpen wordt, wordt dit eigenlijk eenvoudig gecamoufleerd. Dat kan door op beide tanden een facing te kleven, of door een facing te kleven tussen de twee tanden om de ruimte te overbruggen. Met facings wordt een spleetje tussen de tanden dus snel en eenvoudig gedicht.