Blokjesbeugel laten zetten

Moet of wil jij binnenkort graag een blokjesbeugel laten zetten door een orthodontist? Dan is het fijn om te weten wat dit precies inhoudt en wat er dan eigenlijk gebeurt met je gebit. Hoe werkt zo’n blokjesbeugel nu eigenlijk? En hoeveel kost het? En is dit hetzelfde als een slotjesbeugel? Hier bij Orthodontie Luc Deknudt ben je aan het juiste adres voor een blokjesbeugel en meer. Of je nu volwassen of kind bent, wij bieden vele mogelijkheden voor een brede doelgroep. Bij kinderen komt een blokjesbeugel heel veel voor, zodat de tanden perfect op de gewenste plaats komen te staan. Toch kan de blokjesbeugel ook goed ingezet worden bij volwassenen. Orthodontie Luc Deknudt biedt je in Diksmuide altijd de beste oplossing. Neem contact op voor meer informatie op het nummer 0495 87 37 37.

Hoe werkt een blokjesbeugel?

Met een slotjesbeugel worden tanden recht gezet en krijg je een mooi gebit. Andere benamingen voor de blokjes van een blokjesbeugel zijn ook wel slotjes of bracket. Als de orthodontist bij jou een blokjesbeugel gaat plaatsen dan worden de slotjes één voor één op de afzonderlijke tanden gelijmd en deze worden verbonden met een speciaal draad dat lijkt op ijzerdraad. Door de plaatsing van afzonderlijke blokjes kan elke tand afzonderlijk slim bijgestuurd worden. Na een controle afspraak kunnen de tanden wat pijn doen. De draad duwt op de tanden zodat deze langzaam bewogen worden. Hierdoor kunnen de tanden lichtjes los komen te zitten tijdens het verschuiven.

Het kan even duren in het begin om gewend te raken aan het gevoel van het dragen van een slotjesbeugel. Je mond zal behoorlijk vol voelen en je kan de eerste paar dagen last hebben van schurende slotjes tegen je wangen. Hiervoor hebben we gelukkig speciale was die je over de slotjes kunt doen, zodat ze als het ware glad zijn. Kauwen en eten zal ook wennen zijn, maar voor je het weet, voelt het al als normaal en heb je nauwelijks meer door dat je een beugel draagt.

Bij Orthodontie Luc Deknudt een blokjesbeugel laten plaatsen

Je kunt jouw blokjesbeugel bij Orthodontie Luc Deknudt laten plaatsen. Luc Deknudt is een orthodontist met een zeer ruime ervaring in het vak (30 jaar) die jou graag helpt aan een mooie rechte rij tanden. Maak daarom gerust een afspraak bij ons door contact op te nemen met Orthodontie Luc Deknudt in Diksmuide.